Retigo s.r.o.

Restaurace Brasserie Avion

Místo realizace: Bezručova 208, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm, Czech Republic
Rok realizace: 2016
Země: Česká republika
Typ provozu: Restaurace

Restaurace Brasserie Avion byla otevřena v roce 2003 po rozsáhlé rekonstrukci vily původního majitele továrny na zpracování vlny Leo Brilla. Vila byla postavena v letech 1903 - 1905. Po znárodnění, v období budování socialismu, až do roku 1998 byly v prostorách vily závodní jesle “LOANY”.

Záměr vybudovat v prostorách vily restauraci vyplynul z klidného a příjemného prostředí, ve kterém je budova umístěna a z velikosti a půdorysu stavby.

Název restaurace Brasserie Avion vznikl ze spojení Brasserie, kde hlavně ve Francii je tento typ podniku velmi rozšířen a vyjadřuje spojení kavárny a restaurace v jednom prostoru. Název Avion vzešel z pátrání po názvech aktuálních ve 30. letech minulého století. Doplnění slova restaurace bylo z důvodů jednoduššího vnímání v této době neznámého slova Brasserie.

Restaurace Brasserie Avion se v posledních letech zaměřuje výhradně na podávání poledního menu. Tomu je také přizpůsobena otevírací doba. Každý všední den nabízíme výběr ze dvou polévek a čtyř hlavních chodů, kdy je vždy alespoň jeden bezlepkový. K dispozici je také vždy výběr z námi vyrobených dezertů.

Co říkají o produktech Retigo:

Jaké jsou výsledky vaření s Retigo produkty?

► Konvektomaty jsou dnes nepostradatelnými pomocníky. Nedovedu si představit přípravu našeho jídelního lístku a denního menu jen na pánvích a v hrncích na plotně. V běžný den vydáme asi 200-250 jídel. Využíváme noční vaření i sous-vide. Vaříme hodně domácí kuchyni.

Jaké výhody přináší Retigo produkty do vaší kuchyně?

► Zvýšení kapacity, úsporu času. Konvektomat má spoustu programů, ze kterých si jen stačí vybrat.

Z jakého důvodu byste Retigo produkt doporučil jiným?

► Retigo je spolehlivý a kvalitní výrobce, navíc firma je místní, takže i to hrálo roli ve výběru. Podpořili jsme lokálního výrobce.

Co pro vás, jedním slovem, znamená produkt Retigo?

► Komplexnost.

 

Adam Jouza

šéfkuchař