Restaurace Brasserie Avion byla otevřena v roce 2003 po rozsáhlé rekonstrukci vily původního majitele továrny na zpracování vlny Leo Brilla. Vila byla postavena v letech 1903 - 1905. Po znárodnění, v období budování socialismu, až do roku 1998 byly v prostorách vily závodní jesle “LOANY”.
Záměr vybudovat v prostorách vily restauraci vyplynul z klidného a příjemného prostředí, ve kterém je budova umístěna a z velikosti a půdorysu stavby.
Název restaurace Brasserie Avion vznikl ze spojení Brasserie, kde hlavně ve Francii je tento typ podniku velmi rozšířen a vyjadřuje spojení kavárny a restaurace v jednom prostoru. Název Avion vzešel z pátrání po názvech aktuálních ve 30. letech minulého století. Doplnění slova restaurace bylo z důvodů jednoduššího vnímání v této době neznámého slova Brasserie.
Restaurace Brasserie Avion se v posledních letech zaměřuje výhradně na podávání poledního menu. Tomu je také přizpůsobena otevírací doba. Každý všední den nabízíme výběr ze dvou polévek a čtyř hlavních chodů, kdy je vždy alespoň jeden bezlepkový. K dispozici je také vždy výběr z námi vyrobených dezertů.
Co říkají o produktech Retigo:
Jaké jsou výsledky vaření s Retigo produkty?
► Konvektomaty jsou dnes nepostradatelnými pomocníky. Nedovedu si představit přípravu našeho jídelního lístku a denního menu jen na pánvích a v hrncích na plotně. V běžný den vydáme asi 200-250 jídel. Využíváme noční vaření i sous-vide. Vaříme hodně domácí kuchyni.
Jaké výhody přináší Retigo produkty do vaší kuchyně?
► Zvýšení kapacity, úsporu času. Konvektomat má spoustu programů, ze kterých si jen stačí vybrat.
Z jakého důvodu byste Retigo produkt doporučil jiným?
► Retigo je spolehlivý a kvalitní výrobce, navíc firma je místní, takže i to hrálo roli ve výběru. Podpořili jsme lokálního výrobce.
Co pro vás, jedním slovem, znamená produkt Retigo?
► Komplexnost.
Adam Jouza
šéfkuchař