Denně připravit více než jedenáct tisíc menu, a to 365 dní v roce - to je logistická výzva.
Cílem firmy Essig Frischmenü je servírovat svým zákazníkům čerstvá, chutná jídla v den jejich přípravy, a to téměř po celém regionu Bádenska-Württemberska. Zakladatel firmy Adolf Essig pracuje na své vizi "pojízdného jídla" již přes třicet let. Ze skromných začátků vybudoval silnou firmu, která dokáže zajistit čerstvé obědy úctyhodnému počtu klientů.
Firma využívá více konvektomatů Retigo Blue Vision, všechny jsou síťově propojené s kanceláří vedení kuchyně. Tak mohou být nahrány programy do všech přístrojů centrálně, a také kontrola HACCP je bezproblémově možná. Nakonec jsou jídla zchlazena v šokovém zchlazovači Retigo, čímž zůstává zachována kvalita.
Po dodání, například do domovů pro seniory, jsou jídla regenerována v Retigo regenerátorech. A pozitivní rozměr, který jídlo přináší do každodenního života, je především zde velmi znát.