Jehněčí sekaná s pohankou
Šťavnaté jehněčí maso s pohankou v bránici. Recept šéfkuchaře Honzy Malachovského.
SUROVINY:
Mleté jehněčí maso 400 g
Mleté vepřové maso 400 g
Cibule 250 g
Mléko 300 ml
Česnek stroužek 5 ks
Rohlík 3 ks
Vejce 2 ks
Kmín, malá lžíce
Majoránka, velká lžíce
Sůl 20 g
Pepř, malá lžíce
Bránice
Pohanka loupaná 100 g
POSTUP:
- Do GN nalijeme vodu do výšky 2 cm.
- Rohlíky nakrájíme na kostky 1x1 cm, dáme do mísy a zalijeme mlékem, aby změkly. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Do mletého masa přidáme namočené pečivo a zbylé suroviny a důkladně promícháme. Mokrýma rukama vytvarujeme z masové hmoty šišku. Uhladíme ji, na povrchu potřeme vodou a vložíme do GN.
- Během pečení sekanou přeléváme vypečenou šťávou. TIP: Konvektomat po hodině vypneme a sekanou v ní necháme ještě 15 minut dojít.
- Poté sekanou nakrájíme na plátky, přelijeme vypečenou šťávou a můžeme podávat s bramborami nebo bramborovou kaší.