Retigo s.r.o.

Husí prsa s kapustou a perníkovým knedlíkem

Recept na 2 porce.


Ingredience:

200 g husí prso
100 g Kapusta
50 g Šalotka
Cukr, balsamico ocet, sůl, pepř

Knedlík:
200 g bílé pečivo
50 g perník
2x vejce
50 ml mléko
Sůl, pepř, muškátový oříšek

 

Postup přípravy:

Husí prsa – Nakrájíme kůži a maso naložíme (sůl, pepř, tymián). Rozpálíme si grilovací gastronádobu a husí prsa grilujeme 10 min. Necháme odpočinout 10 min v teple. Filírujeme na tenké plátky.

Kapusta – nakrájíme na drobno, orestujeme šalotku a přidáme kapustu, balsamico, cukr, sůl, pepř a svatomartinské víno. Dusíme 10 min.

Perníkový knedlík – Houska a perník se nakrájí na kostičky. Zavlhčíme mlékem. Smícháme se žloutky, sněhem z bílků a dochutíme, sůl, pepř, muškátový ořech. Zabalíme do potravinářské fólie a vaříme 25 min. v páře.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!